Noc kostelů 10.6.2022

Publikoval Miriam Kejzlar v

Zadání pro Noc kostelů /nezapomeňte si ho vytisknout předem!/

V minulých ročnících jsme se setkali se závětí zesnulého cestovatele a podivína Theofila Křesťana, přičemž samotná závěť byl zašifrovaný plán k pokladu. Pravnuk Petr Fides plán rozluštil, což mu otevřelo v následujícím ročníku Noci kostelů další dobrodružství, v hledání ztraceného artefaktu ze staré Arménie.

Nyní jsme o rok dále a Petr Fides se probírá starou korespondencí po svém pradědečkovi. Zdá se, že narazil na další šifru. Dopis začíná takto:

Dospíval jsem a žil ve velmi zvláštní době. V době poznamenané autoritativními vládami a velkými válkami. V době, kdy se nám podařilo vyhlásit vlastní stát čechů a slováků. V době, kdy jsme o tento stát přišli a opět jej nabyli, aby nakonec, když už se zdálo, že nás čeká slunná budoucnost se rozdělil na dva státy samostatné. Zanechávám tento list jako vzpomínku na přátele, kteří neměli to štěstí aby se dožili tak vysokého věku jako já, ale navždy se zapsali nejen do mé mysli, ale i do paměti národa.

Další část dopisu vypadá jako nahodilé poznámky. Z minulých zkušeností je jasné, že se opět může jednat o šifru. Petr Fides se vydává na cestu, během které bude odhlaovat jednotlivá místa a dešifrovat další a další indicie. Přidáte se k němu?

Dopis Theofila Křesťana naleznete na stránkách www.bethseda.cz , nebo na stránkách www.nockostelu.cz pod odkazem břeclavského kostela Českobratrské církve evangelické.

DOBRODRUŽSTVÍ MŮŽE ZAČÍT 10.6 2022 OD 18:00

Kategorie: Nezařazené

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *