Nouzový stav – setkávání online

Publikoval Miriam Kejzlar v

Milé sestry, milé bratři, vládní opatření v současné době neumožňují společná osobní setkávání ve sboru. Programy v týdnu jsou zakázány úplně. K bohoslužbám bychom se mohli scházet pouze v šesti lidech. Za tohoto stavu a také s ohledem na rizikovost setkávání, odpovědnost za druhé a také organizační praktickou neproveditelnost se staršovstvo sboru rozhodlo přerušit společná setkávání včetně bohoslužeb do doby než budou vládní opatření uvolněna.

Pracujeme na tom, abychom se mohli setkat alespoň na dálku přes internet. Nedělní bohoslužby budou předtočené a záznam bude umístěn na stránkách sboru. Spustit jej bude možné kdykoli, nejen v neděli od 9.30. V neděli v době běžného konce nedělních bohoslužeb bude jak pro ty, kdo budou sledovat záznam v ten obvyklý čas, tak i pro všechny ostatní otevřený prostor ke společnému online setkání, ke sdílení a popovídání po bohoslužbách – třeba u kávy a čaje, každý ve svém domově. Podobně bude na úterý od 18h nachystána biblická hodina – krátký program ze záznamu, který si budete také moci pustit kdykoli (písně, modlitby, čtení z bible a stručný výklad), následovat bude živý prostor pro rozhovor nad biblickým textem a pak také možnost k neformálnímu rozhovoru.

Návod k přihlášení rozešleme na známé mailové adresy, bude také zde na stránkách. Před samotným setkáním bude vyhlášena zkouška spojení, kde si budete připojení moci vyzkoušet. Kdo by si nebyl jistý, jak podle návodu postupovat, ať se ozve mailem (david.najbrt@evangnet.cz) nebo zprávou na 739702567 a budete po telefonu přesně navedeni.

Prosíme vás, abyste mysleli na ty, kteří možnost setkání online nemají, ozvali se jim a zkusili společně vymyslet, jak zprostředkovat záznamy z internetu, nebo aspoň texty nedělních oslovení a další, které budou k disposici na našich stránkách.

Myslíme na vás všechny, na vaše blízké i vzdálené v modlitbách a těšíme se na setkání takto nouzově i zase osobně. Modlíme se za lidi nemocné a osamělé, za ty kteří mají strach o druhé, za ty, kdo pečují o ty, kdo potřebují pomoc, za ty, kdo nesou zodpovědnost za druhé.

Milost našeho Pána Ježíše Krista a láska Boží a přítomnost Ducha svatého buď a zůstávej se všemi vámi. AMEN

Kategorie: Nezařazené

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *